Om fauna

  /  Om fauna

BENGTS ENKLE LØSNINGER FOR ET BEDRE FRILUFTSLIV

Bengt fra Nedre Gärdsjö i Dalarna var misfornøyd. Ryggsekkene som var i handelen var ubekvemme og dyre.
Dessuten manglet de lommer og finesser som kunne gjøre jakt- og fisketurene hans til enda bedre naturopplevelser.

Så Bengt gjorde som han pleide, han la hodet i bløt for å lage en helt egen, ny sekk. Kunnskap og materialer hadde han allerede for hånden. Friluftsmennesket Bengt er nemlig ingen ringere enn snekkeren Bengt Fyhr, han som allerede mot slutten av sekstitallet konstruerte og begynte å produsere de første svenske verktøybeltene, de som dagens håndverkere knapt kan klare seg uten.

Nok en gang tok altså Bengt saken i egne hender og i 1983 var de første sekkene i handelen. Sekkene var starten på et friluftssortiment fra AB Snikkiprodukter i Rättvik, kjennetegnet av Bengts enkle løsninger tilpasset jegere og fiskeres behov. Når Bengt og kompanjongen Hans Furn solgte bedriften, skilte de ut og beholdt ryggsekkvirksomheten. Det ble startskuddet for varemerket Fauna, som i dag omfatter en rekke produkter knyttet til jakt, friluftsliv, fiske og hundesport.

Fra 2013 eies og markedsføres varemerket Fauna av Vario Sport AS, en skandinavisk aktør med base i Norge, som har et godt etablert sortiment av frilufts- og sportsartikler. Arven fra Bengt lever videre med hjelp av nye entusiaster som aldri firer på kvalitet, materialvalg eller funksjonalitet. Utviklingen og en del produksjon av Faunas friluftsprodukter skjer fortsatt i Rättvik.

Samtlige produkter testes og utvikles i samarbeid med dedikerte eksperter – mennesker som, i likhet med deg, søker de beste naturopplevelsene. Våre jakt- og fiskevenner gir oss de ærligste svarene og kommer med de beste idéene, slik at vi stadig kan finpusse detaljene. Det er derfor ryggsekkenes funksjoner er uslåelige og at materialene tåler tøffe tak. Teltene er så lette å slå opp og soveposene er komfortable.

Bengt viste veien. De siste tretti årene har det vært enkelt å ha det bekvemt når man er ute i naturen.

You don't have permission to register
X