Hvordan velger jeg riktig telt?

Hva er et godt telt? Hvilket telt fra Fauna er best? Svaret er individuelt, det handler om hva som er riktig for deg, miljøet du skal oppholde deg i og hvilke opplevelser du planlegger. Vi hjelper deg med å velge riktig telt, tilpasset behovene dine. Teltet er en viktig del av oppakningen, det skal gi beskyttelse ved uvær og være et sted å hvile.

Fauna synes at et godt telt skal være enkelt å sette opp i alt slags vær og tåle alt slags vær. Ventilasjon er viktig for å hindre kondens, og myggnett holder insektene utenfor. Vi tilbyr to ulike typer telt; tunneltelt og selvstående telt, såkalte kuppeltelt. Alle teltene våre er stabile, bekvemme og har gjennomgått omfattende kvalitetskontroller. Alt for at opplevelsen din skal bli så god som mulig!

Her er noen ting å tenke på før du velger telt:

  • Hvor mange skal bo i teltet? Skal du telte alene, eller er dere flere?
  • Hvordan skal det brukes? Skal dere bruke teltet på en campingplass, fjellvandring eller en lengre ekspedisjon?
  • Skal teltet brukes både sommer og vinter?
  • Er vekt og størrelse viktig?

Våre tunneltelt

Disse teltene står ikke av seg selv, men må ha teltplugger og barduner for at de skal stå. Tunneltelt er den vanligste varianten av telt i Sverige og Norge. Dette skyldes at tunneltelt har en stor abside. Med det menes den ekstra flaten utenfor sovedelen som oftest mangler gulv. Her er det godt med plass til oppbevaring og tørking av utstyr, og her kan du enkelt lage mat hvis været utenfor ikke tillater det. Tunnelteltene våre er lette å sette opp uansett vær.

Vi anbefaler: F2 Light och T3

Våre selvstående telt

Kalles også kuppeltelt. Disse teltene står bare ved hjelp av buene og er best i terreng der det kan være vanskelig å feste teltplugger, f.eks. på fjell. Kuppelteltet tar også mindre plass enn tunnelteltet. Passer bra på steder der du er utsatt for tøffe værforhold. Har større takhøyde inne i teltet og mindre abside enn i et tunneltelt.

Vi anbefaler: F2 DOME

Fauna er et skandinavisk merke du kan stole på. Vi tilbyr pålitelige produkter utviklet ut ifra vår kjærlighet til natur, jakt og fiske. Med fokus på funksjonalitet og komfort som gjør at du kan fokusere på å oppdage friluftslivet sammen med familie og venner. Holdbare produkter som du kan stole på år etter år. Se frem mot et aktivt friluftsliv med spennende eventyr og opplevelser sammen med Fauna of Scandinavia!