Hvordan velger jeg riktig telt?

Hva er et godt telt? Hvilket telt fra Fauna er best? Svaret er individuelt, det handler om hva som er riktig for deg, miljøet du skal oppholde deg i og hvilke opplevelser du planlegger. Vi hjelper deg med å velge riktig telt, tilpasset behovene dine. Teltet er en viktig del av oppakningen, det skal gi beskyttelse ved uvær og være et sted å hvile.

Fauna synes at et godt telt skal være enkelt å sette opp og tåle alt slags vær. Ventilasjon er viktig for å hindre kondens, og myggnett holder insektene utenfor. Vi tilbyr ulike typer telt med forskjellige egenskaper; lettvektstelt, fjelltelt, tunneltelt og kuppeltelt. Alle teltene våre er stabile, bekvemme og har gjennomgått omfattende kvalitetskontroller. Alt for at opplevelsen din skal bli så god som mulig!

Fauna F2 Dome, telt til 2 personer

Her er noen ting å tenke på før du velger telt:

  • Hvor mange skal bo i teltet? Skal du telte alene, eller er dere flere?
  • Hvordan skal det brukes? Skal dere bruke teltet på en campingplass, fjellvandring eller en lengre ekspedisjon?
  • Skal teltet brukes både sommer og vinter?
  • Er vekt og størrelse viktig?

Vårt tunneltelt

Tunneltelt står ikke av seg selv, men må ha teltplugger og barduner for at de skal stå. Tunneltelt er den vanligste varianten av telt i Sverige og Norge. Dette skyldes at tunneltelt har en et stort fortelt. Her er det godt med plass til oppbevaring og tørking av utstyr, og enkelt lage mat beskyttet mot vær og vind. Tunnelteltet vårt er lett å sette opp uansett vær.

Vi anbefaler: Fauna T3

Fauna T3 fjelltelt, 3-mannstelt
Fauna F2 Dome, telt til 2 personer

Våre selvstående telt

Kalles også kuppel- og dometelt. Disse teltene står ved hjelp av den buede stangkonstruksjonen og er godt egnet i terreng der det kan være vanskelig å feste teltplugger. Kuppeltelt har større takhøyde og tar mindre plass å sette opp enn tunnelteltet. Den stabile konstruksjonen gjør at teltet passer bra til bruk på steder som er utsatt for tøffe værforhold.

Vi anbefaler: Fauna F2 DOME

Fuglekongen logo

Fauna er et skandinavisk merke du kan stole på. Vi tilbyr pålitelige produkter utviklet ut ifra vår kjærlighet til natur, jakt og fiske. Med fokus på funksjonalitet og komfort som gjør at du kan fokusere på å oppdage friluftslivet sammen med familie og venner. Holdbare produkter som du kan stole på år etter år. Se frem mot et aktivt friluftsliv med spennende eventyr og opplevelser sammen med Fauna of Scandinavia!

Legg igjen en kommentar